Разсадник Манчеви

Видове растения

Общи Условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА https://razsadnikmanchevi.com / – САЙТЪТ ЗА ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ НА „МАНЧЕВИ 2020“ ЕООД
Сайтът https://razsadnikmanchevi.com предлага възможност за закупуването на обявените в него растения, като те се доставят директно до клиента на посочения от него адрес или до поискване от офис на куриерска компания Econt. Всеки един потребител е обвързан от правилата на настоящите общи условия за ползване от първоначалното влизане в сайта до напускането му.

I. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

1.1. Настоящият документ съдържа Общи условия, съгласно които „Манчеви 2020“ ЕООД предоставя стоки (растения) на потребителите/клиентите си посредством Интернет магазина https://razsadnikmanchevi.com. Тези условия обвързват всички потребители. С натискане на бутона ПОРЪЧАЙ, потребителят/клиентът се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.
1.2. Идентифициране на потребителя/клиента с цел възпроизвеждане на изявлението му както за приемане на Общите условия, така и за направената поръчка, се извършва чрез съхранените в лог – файлове на сървъра на https://razsadnikmanchevi.com, съхранение на IP адреса на потребителя/клиента, както и всяка друга информация.
1.3. След кликане на бутона „ПОРЪЧАЙ“, потребителят се съгласяват да закупи стоките (растенията), намиращи се в кошницата му. Това действие има правно обвързваща сила. Клиентът получава потвърждение на поръчката и с получаване на това потвърждение се счита, че договорът е сключен. Потвърждението се получава по електронна поща или чрез телефонно обаждане.
1.4. „Манчеви 2020“ ЕООД  си запазва правото да направи отказ от доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоките не са налични. При липса на наличност от заявената стока, в рамките на работната седмица „Манчеви 2020“ ЕООД  уведомява потребителя/клиента за изчерпването й чрез изпращане на съобщение до посочения от Клиента електронен адрес или на посочения телефонен номер.
1.5. Договорният език е български, а плащанията ще бъдат извършвани в български левове с ДДС.

II. ПРЕДЛАГАНА СТОКА

2.1. Основните характеристики на продуктите (растенията), която се предлага на https://razsadnikmanchevi.com са описани в страницата за представяне на съответния продукт.
2.2. Цената на продукта (растението) е изписана на страницата на сътветния продукт.
2.3. Стойността на транспортните разходи за доставка не са включени в цената на стоките.
2.4. „Манчеви 2020“ ЕООД  си запазва правото да прави промени по съдържанието на публикуваните продукти, услуги и цени. Потребителят следва да заплати цената, която е била актуална към момента на даване на поръчката.
2.5 При допуснати технически грешки в обявената на сайта информация https://razsadnikmanchevi.com има право да откаже изпълнение на направена поръчка, без да дължи обезщетение на потребителя.

III. ДОСТАВКА

3.1. https://razsadnikmanchevi.com работи с куриерска фирма Еконт като използва услугите й за доставяне на пратки в София и страната до офис на Еконт и до адрес на клиента.
3.2. Поръчките, направени в работен ден се изпълняват обикновено на следващия работен ден. Поръчките, постъпили в Събота или Неделя се изпълняват в Понеделник.
Моля, обърнете внимание, че е възможно да има забавяне при изпълнението на Вашата поръчка в случай на голямо натоварване.
3.3 Таксата за опаковка е от …. до…… лева в зависимост от големината и броя на растенията. При установена разлика в сумата на поръчката, клиентът трябва да позвъни на посоченият от нас телефон, ПРЕДИ да приеме пратката!
3.4 Доставката по Еконт е според тарифите на куриерската фирма като при изготвяне на поръчка през сайта цената на доставка се калкулира автоматично на стъпка Начин на доставка и се обявява преди да изпратите поръчката си.
3.5 https://razsadnikmanchevi.com не носи отговорност за закъснение в случай, че закъснението се дължи на куриер или друг доставчик.

IV. ЦЕНИ И НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

4.1 Цените са посочени на сайта за всеки конкретен продукт (растение) и не включват транспортни разходи.
4.2. Поръчката може да бъде заплатена с Наложен платеж в брой при получаване на стоката.

V. РЕКЛАМЦИИ

5.1 https://razsadnikmanchevi.com предлага на потребителя крехки и податливи на климатични условия артикули и не носи отговорност за нарушена цялост на продукти, било то от транспорта или влиянието на времети. В случай на повредено растение от транспорта рекламация трябва да се заяви към фирмата, извършила куриерската услуга – фирма Еконт Експрес.
5.2 Поради това, че https://razsadnikmanchevi.com работи със стоки, които е възможно да влошат бързо качествените си характеристики, единствения начин за рекламация е в момента на получаване на поръчката – при опция ПРЕГЛЕД при куриера. Само тогава и не по-късно от този момент можете да направите рекламация като заявите на куриера да се свърже с нас, за да уредим начина на компенсация.
5.3 При объркан продукт от наша страна или получено растение с дефект, който не е описан, замяната е за наша сметка. Като при тези случаи също момента за заявяване на рекламация е при прегледа на поръчката в куриерската фирма.
5.4 Веднъж предадена поръчката от куриера на клиента последният няма право да заяви рекламация и https://razsadnikmanchevi.com не може да я приеме.
5.5 За даден продукт е възможно растението, което клиентът получава, да се различава в известна степен от сниманото в сайта – може да има леко разминаване по отношение на височина, големина на саксията, брой цветове/цветоноси, листна маса. Това е напълно нормално тъй като всяко растение е уникално. Подобни различия не са повод за рекламация и в такъв случай тя няма как да бъде уважена.
5.6 https://razsadnikmanchevi.com не носи отговорност за щети и поражения върху растения и/или хора от неправилно използване и боравене с препарати (химикали) за защита от вредители. Моля, спазвайте инструкциите, описани на опаковката на съответния препарат.
5.7 При темератури под 5 градуса и над 26 градуса, клиентът носи отговорност при измръзване или изсушаване.

VI. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ЗАКУПЕНАТА СТОКА

6.1 Поради естеството на стоката/продуктите, които се продават на https://razsadnikmanchevi.com Клиентът няма право да се откаже от сключения договор след приемане на стоката от куриера. При отказ да се получи стоката от куриера, същият се свързва с https://razsadnikmanchevi.com за връщане на отказаната пратка. Транспортните разходи по връщане на доставената стока до фирмата са за сметка на клиента.

VII. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ/КЛИЕНТА

7.1. Потребителят/клиентът има възможност да разглежда и да поръчва обявените стоки на Интернет магазина https://razsadnikmanchevi.com 
7.2. Потребителят/клиентът има право да се информира за състоянието на своята поръчка.
7.3. Потребителят е длъжен да заплати цената на поръчката си според обявеният начин на страницата https://razsadnikmanchevi.com .
7.4. Клиентът се задължава да посочи точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен адрес, да плати цената на стоката, да заплати разходите по доставката, когато същата не е безплатна, и да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. В случай, че изрично не е посочено, че доставката е безплатна, същата се счита за възмездна.

VIII. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ТЪРГОВЕЦА

8.1. „Манчеви 2020“ ЕООД  няма задължението и обективната възможност да контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.
8.2. „Манчеви 2020“ ЕООД  има право, но не и задължение да запазва материали и информация, разположени на сървъра на https://razsadnikmanchevi.com .
8.3. „Манчеви 2020“ ЕООД  има право по всяко време, без уведомяване на потребителя/клиента, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите условия, както и по преценка на „Манчеви 2020“ ЕООД  да прекрати, спре или промени предоставяните услуги във връзка с ползването на сайта. „Манчеви 2020“ ЕООД  не носи отговорност спрямо потребителите и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследствие прекратяването, спирането, променянето или ограничаването на услугите, изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани, записвани или станали достъпни чрез https://razsadnikmanchevi.com.
8.4. „Манчеви 2020“ ЕООД  не носи отговорност за неизпълнение на задълженията си по този договор при настъпване на обстоятелства, които „Манчеви 2020“ ЕООД  не е предвидила и не е била длъжна да предвиди – вкл., случаи на случайни събития, проблеми в глобалната мрежа на Интернет и в предоставянето на услугите извън контрола на „Манчеви 2020“ ЕООД .
8.5. „Манчеви 2020“ ЕООД  има право да инсталира на компютрите на потребителите кукита (cookies). Кукитата представляват текстови файлове, които се запазват от Интернет страницата върху твърдия диск на Потребителя и позволяват възстановяване на информация за Потребителя, като го идентифицират и позволяват проследяване на действията му, Интернет страниците, които посещава, хипер-връзките, които използва, информацията, която ползва и записва и други.

IX. ЛИЧНИ ДАННИ

9.1 „Манчеви 2020“ ЕООД  стриктно спазва Закона за защита на личните данни.
9.2 Като използвате този сайт вие се съгласявате всички лични данни, които ни предоставите, да бъдат обработвани с цел изпълнението на поръчката, която сте заявили.
9.3 https://razsadnikmanchevi.com гарантира конфиденциалността на личните Ви данни и те няма да бъдат използвани, предоставяни на трети лица, освен за доставка на закупените от Вас продукти.
9.4 „Манчеви 2020“ ЕООД  се задължава да не разкрива никакви лични данни за Клиента на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато е получил изричното писмено съгласие на Клиента, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация. 

X. ИЗМЕНЕНИЯ

10.1 Oбщите условия могат да бъдат променяни по всяко време от „Манчеви 2020“ ЕООД , която има право и да променя характеристиките на предоставяните услуги и настоящите Общи условия и на основание промени в законодателството. „Манчеви 2020“ ЕООД  се задължава да уведоми Потребителя за промените в Общите условия, като на видно място в Интернет страницата си публикува съобщение за измененията им и даде достатъчен срок да се запознае с тях. В дадения срок, ако Потребителя не заяви, че отхвърля промените, то той се счита обвързан от тях. В случай, че Потребителя заяви в дадения срок, че не е съгласен с промените, то „Манчеви 2020“ ЕООД  има право веднага да спре или прекрати предоставянето на услугите на Потребителя.

XI. ТЕРМИНОЛОГИЯ

11.1. Под „Потребител/клиент“ се разбира всеки, който е заредил в Интернет страницата https://razsadnikmanchevi.com на своя компютър.
11.2. Под „Поръчка“ се разбира избраните стоки и всички други атрибути, свързани с начина на доставка и заплащане на стоката от клиента/потребителя.
11.3. Интернет магазина https://razsadnikmanchevi.com е собственост на „Манчеви 2020“ ЕООД .
11.4. Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, включително спорове, породени или отнасящи се до тълкуването му, недействителност, изпълнение или прекратяване, както и спорове за попълване на празноти в договора или приспособяването му към нововъзникнали обстоятелства, ще бъдат разрешавани от компетентния съд по регистрация на „Манчеви 2020“ ЕООД, съобразно българското законодателство.
Контакти с „Манчеви 2020“ ЕООД :

Адрес: Област Велико Търново, с. Лесичери

Телефони: +359878285866, +359878180034

E-mail: +359878285866, +359878180034

Видове растения