Разсадник Манчеви

Видове растения

Разкрасете градината или терасата с Мушкато

В созона на цветята всичко е цветно, ароматно, прекрасно… Ние от Разсаник Манчеви продължаваме да се радваме на нашите цветя, но все пак ни се иска да зарадваме и вашата градина, балкон или тераса с нашето красиво, цъфнало Мушкато. Предлагаме различни цветове мушкато, всяко растение е добре вкоренено, с много пъпки и вече цъфнало.

Мушкатото е предпочитано растение за слънчев балкон, тераса, прозорец или като акцентрно допълнение в двора. Зимата е необходимо да бъде прибрано на топло, така че трябва да го засадите в контейнер или саксия, за да може да го преместите при застудяване. Мушкатотоо е многогодишно ратсение, което обича слънчеви места, но издържа и на леко засенчване. Важно е поне по няколко часа на ден да огряно от светлина.

Добро разположение е източна или западна тераса или прозорец. Лятото е важно да не е по цял ден на пряко слънце, за да не изгорят листата. Поливането трябва да е редовно – 3-4 пъти на седмица, а ако е много топло и по-често.

Зимата поливането се намаля, като трябва да следите почвата да не изсъхва напълно.

За да осигурите обилен цъфтеж на растението през цялото лято, та чак до есента, трябва да премахвате редовно прецъфтелите цветове.

През есента преди да приберете растенията вътре е добре да премахнете изсъхналите клонки и повредениете листа. По този начин ще помогнете на растението да презимува по-лесно и следващата година да ви радва отново с цвят.

Не забравяйте да си поръчате от нашите красоти:

Споделете поста:

Facebook
Twitter
Email

Видове растения