Разсадник Манчеви

Видове растения

Скимия и Ерика – зимни цъфтящи храстчета изкушение за сетивата

Зимата тропа на вратата и все по-често си мислим за коледните празници. Повечете растения вече се приготвят за зимен сън или пък са останали само зелените листенца и бодлички. Сигурни сме, че все някога сте се чудили дали няма такива растения, които да цъфтят през зимата, да издържат на студено и да са винаги зелени. Е, сега ще ви зарадваме. ИМА!!! Освен това не изискват много грижи и могат да се отглеждат на балкона.

Ние от Разсадник Манчеви сме ви приготвили истинско цветно изкушение за зимните месеци, което да предизвика сетивата и да окраси градината или терасата ви с прекрасните си цветове.

Зимата може да е пъстра и цветна със Скимия и Ерика.

Чували ли сте за тях? Ако не сте, а искате да разбере повече за тези прекрасници може да порочетете по-долу.

Скимия – Японски люляк

Скимията през зимата е отрупана с червени плодчета, които доста често издържат чак до ранна пролет. Скимията е прекрасен многогодишен храст, който цъфти през пролетта с ароматни кремави цветове, а зимата се отрупва с тези чаровни пъстри топчета.

Скимията, която ние от Разсадник Манчеви предлагаме е издръжлив хибриден двуполов вид. Издържа на застудяване, обича по-сенчести места с киселинна почва. Добре е да подхранвате растението през 2 – 3 месеца. Не е необходимо подкастряне, но може да отстраните пречипените и деформира клонки през топчета. Вечночелена, красива през всички сезони.

Скимията може да се отглежда и в саксия на терасата или балкона.


Ерика

Ериката също е многогодишно студоустойчиво, цъфтящо храстче. През зимата Ериката е най-атрактивна, тъй като по това време цъфтежа е най-силен. Ериката е много лесна за отглеждане, тъй като не е претенцизна и много рядко страда от болести.

Ако сте решили да разкрасите градината си с пъстрите цветове на Ериката, то подберете слънчево място, което е защитено от течения. Ериката се съчетава много добре с различните видове хвойна и растения, който образуват живи плетове. Може да засеете Ериката до тях.

Друг начин да оцветите зимната градина е да направите цветни пана с Ерика. За 1 кв. м ще са би необходими околко 5-6 растения, за да стане плътно и атрактивно като ефект. Може да комбинирате няколко вида Ерика за по-артистичен вид.

Ериката вирее добре на по-киселинни почви. Може да постигнете това с добавяне на повече торф. Освен изборените може да комбинирате Ериката с различни растения от семейство “Ерикови“. Пример за такива са рододендрона и азалията.

Ние от Разсадник Манчеви предлагаме следните видове Ерика:

Споделете поста:

Facebook
Twitter
Email

Видове растения