fbpx
Разсадник Манчеви

Твоето истинско коледно дръвче

Празниците наближават, декември потропва на вратата, 2020 година е към своя край и макар да има много препятствия и все повече призиви за социална дистанция, то това не пречи да си осигурим добро настроение, уют и празнична украса в своя дом и да прекараме празниците здрави и щастливи. Пожелаваме ви го искрено!

Вероятно в следващия месец ще си бъдем повече време вкъщи. Дори може би ще се наложи да работим от вкъщи. Ние от Разсадник Манчеви ще се радваме да бъдем част от вашия празник и заедно да създадем повече уют, настроение и приятна коледна обстановка във вашия дом.

За една по-хубава Коледа!

Ето защо искаме да ви разкажем и да ви запознаем с едни стройни, зелени красавци, които могат да донесат настроение, приятен аромат, зеленина и красота или казано накратко с тях ще си осигурите късче от природата в хола, на тереса или двора. Освен това ще им се радвате и след празниците и вероятно и следващите години, а те с всяка изминала година ще бъдат по-големи, по-красиви и по-пищни. Познахте ли ги?

Предлагаме ви тази година да имате живо коледно дръвче, което да ви радва не само през декември, а дълги години да се наслаждавате на „осанката“ му. 🙂

И така, ние от Разсаник Манчеви сме се погрижили да има разнообразие и сега ще ви разкажем по-малко за всеки вид, който предлагаме, за да направите правилния избор.


СРЕБРИСТ СМЪРЧ (PICEA PUNGENS ‘SUPER BLUE’)

Сребристият смърч е вечнозелено иглолистно дърво, достига размер около 3 м височина и 1,5 м ширина. Този вид смърч е издръжлив на отрицателни температури – издържа до -25 градуса по целзии. Силно оценяван заради декоративната си стойност, тъй като игличките му имат сивкаво-син цвят. Формата му е пирамидална с гъсто разположени клонки. Сребристият смърч позволява леко подрязване, развива се добре на слънчеви до полуслънчеви места с кисела почва.

–-75ЛВ / БРОЙ


СРЕБРИСТ СМЪРЧ/ PICEA GL. ‘SANDER’S BLUE’

Бавнорастящ смърч в син цвят. Достига до 1,5 – 2м. С напредване на възрастта сините цветове се смесват със зеленото, което дава прекрасен многоцветен ефект. В момента растението е високо около 20 -30см., в саксия 2л

–-25ЛВ / БРОЙ


ОБИКНОВЕН СМЪРЧ/PICEA ABIES 200 – 250СМ.

По-известен като „коледното дърво“, Picea abies е голямо вечнозелено иглолистно дърво, което и естествено се среща в България и Европа. Това е най-често засажданият смърч в цяла Европа и също така широко използван в Северна Америка и Канада. Това е едино от иглолистните дървета, които могат да понасят по-топло и влажно лятно време. Бързо растящи, когато са млади и се забавят със зрялост, има червеникавокафяви шишарки с дължина до 15 см.

Интерсен факт: Всяка година град Осло дарява голям норвежки смърч на Лондон, Единбург, Ню Йорк и Вашингтон, за да бъде поставен на централния им площад. Този подарък символизира тяхната благодарност за помощта получена по време на Втората световна война.

Подарете си и вие красиво коледно дръвче! Предлагамо го в два размера:

200 – 250СМ. –-120ЛВ / БРОЙ

60-80см.. –-24 ЛВ / БРОЙ


Коника

Бавнорастящ смърч, има конична форма и малки, наситено зелени иглички. Кониката достига максимум 3 м височина и около метър в диаметър. Много често се използва като коледно дръвче. Подходящо е и за отглеждане в саксия.

Ратението, което предлагаме е височина 80см.

–-30ЛВ / БРОЙ


Кавказка ела

Този вид ела е силно издържлив на сянка, но това не означава че не може да вирее и слънчеви места. Достига височина около 25 метра. Кавказката ела е широко използвана в България в озеленяването на паркове, залесяването на гори, освен това кавказката ела може да посадите самостоятелно в двора и да и се радвате дълги години.

Очаквайте скоро!

Доставка с Еконт за цяла България!

Споделете поста:

Facebook
Twitter
Email