fbpx
Разсадник Манчеви

Видове растения

За южната тераса си вземете Сакъз (висящо мушкато)

Винаги е голямо предизвикателство да изберете цветя за южна тераса, балкон или прозорец през лятото, защото малко цветя издържат на жаркото лятно слънце по цял ден. За щастие родината на Сакъзите е Южна Африка и те обожават слънчевите места.

Освен, че са издръжливи на летните жеги, Сакъзите цъфтят обилно от април до октомври, а ако ги приберете в топло помещение може да цъфне и през зимата. Харесайте си от нашето цъфнало Висящо (каскадно) Мушкато:

Почвата подходяща за Сакъзите е глинесто-хумусна. Може да ги засеете по няколко в саксия или сандъчета, като оставите около 20см между отделните растения. През летните месеци е добре да поливате по-често. За да осигурите обилен цъфтеж трябва често да премахвате прецъфтелите цветове, за да стимулирате появата на нови.

В края на октомври е препоръчително да ги приберете в помещение с температура не по-ниска от 5 градуса, за да не измръзнат. Преди прибиране е необходимо да премахнете дългите клони и увредени листа, за да помогнете на растението да презимува по-лесно.

Може да разгледате и предложенията ни за Мушкато тук:

Споделете поста:

Facebook
Twitter
Email

Видове растения