Разсадник Манчеви

Видове растения

Защо на твоята градина ѝ липсва декоративна трева?

Декоративните треви са едни недооценени прекрасници, които нито са цветя, нито пък са съвсем треви. Можем да кажем, че са красиви като цветя и лесни за гледане като треви. Чудите се как е възможно?

Красиви и непретенциозни

Декоративните треви са разнообразни по цвят, форма, някой цъфтят, други само хубавеят с интересните си листа. В градината може да ги използвате като акцент или пък, за да допълните празното пространство около някой по-висок храст. Страхотен избор са за скални кътове и алпинеуми. По-голяма част от тези интересни треви могат да бъдат отглеждани и в саксия, което ги прави подходящи за слънчеви балкони и тераси.

Декоративните треви са многогодишни растения, не изискват много грижи, но пък за сметка на това се развиват бързо и оформят красиви туфи. Предпочитат слънчеви места с добре дренирана почва, която не позволява задържане на излишната вода. Трябва да се поливат умерено. Студоустойчиви са.

Сигурни сме, че вече поне малко си мечтаете да притежавате една от тези красавици, а защо не и 5. Точно сега ние от Разсадник Манчеви предлагаме:

5 броя декоративни треви по ваш избор само за 20.90лв

Фестука – предпочитана при изграждане на алпинеуми и декорация на тераси и балкони.

Карекс –  бордюри, окантване, алпинеуми. Може да се отглежда на слънце или полусянка.

Императа Ред Барон – Компактен тревист вид, достига височина до около 50 – 100см

Армерия – цъфти в розово. Подходяща е за бордюри, алпимеуми и като цветни акценти.

Споделете поста:

Facebook
Twitter
Email

Видове растения